Dildo Norge – Din veileder på nettAlt du trenger å vite om dildo finner du her

Hvordan bruke en dildo

De vanligste bruksområdene for en dildo er enten vaginalt eller analt bruk. De dildoene som er beregnet spesielt for analt bruk må en bred flat base i enden, som hindrer at dildoen sklir for langt inn. Anale dildoer kan også omfatte butt plugger eller analplugger, men de er gjerne mer beregnet for å plasseres i anus, mens anale dildoer ofte brukes mer til gjentagende penetrering. Det finnes en del dildoer som kan benyttes analt selv om de kanskje ikke er laget spesielt for dette, men kriteriet for disse er at de må ha en bred base i enden. Det finnes selvfølgelig ikke noen rett eller gal måte å bruke en dildo på, men når man ønsker å bruke en dildo analt er det viktig å passe på at den ikke forsvinner inn i anus (ja, det høres kanskje litt rart ut, men muskulaturen i anus er meget sterk og mange tenker ikke på at man ikke kan putte hva som helst inn der).

Det har vært tilfeller hvor noen har testet diverse grønnsaker og lignende til anal lek, og dette kan neppe anbefales, da neste stopp gjerne er legevakta.. Det er derfor alle anale dildoer og buttplugger er bredere i enden, slik at den automatisk har en stopper, som sørger for en trygg og sikker anal stimulering. Dersom man ønsker å bruke en dildo analt, bør man bruke kondom over, spesielt hvis man også ønsker å benytte den samme dildoen vaginalt.

Det følger ikke med noen brukerveiledning når du kjøper en dildo, for de som lager sexleketøy regner vel med at alle vet hvordan man skal putte noe inn i vagina eller anus, men når du bruker en dildo for første gang kan det være litt av en opplevelse.

Disse rådene som er nevnt her er ikke nødvendigvis noen trinn-for-trinn bruksanvisning for hvordan man skal bruke en dildo, for det er jo selvfølgelig opp til hver enkelt. Men de kan gi deg noen nyttige tips om hvordan du kan gjøre din dildo opplevelse mer behagelig, komfortabel og kanskje enda deiligere.

Glidemiddel – en meget viktig del av leken

En kvinnes naturlige væsker, uansett hvor mye det måtte være, gir sjelden nok smøring for en dildo. Noen materialer er ikke glatt nok til å gli inn og ut av seg selv, og kan til og med absorbere din naturlige fuktighet og forårsake friksjon, noe som kan gjøre deg øm og sår. Så bruk nok glidemiddel, og du er garantert en MYE bedre opplevelse! Husk at noen glidemidler og dildoer ikke burde brukes sammen (se full oversikt under ”Glidemiddel”).  Er man i tvil, så er den sikreste løsningen å kjøpe et vannbasert glidemiddel, som kan brukes til absolutt alle sexleketøy.

Ved analt bruk er det veldig viktig å bruke glidemiddel, fordi det ikke er noen naturlig smøring der, uansett hvor opphisset man måtte være. Ønsker du å bruke dildoen din analt kan det være en fordel å velge et glidemiddel til analt bruk, da disse er laget for å gi bedre og mer langvarig glideeffekt, og samtidig har noen av de en lindrende eller muskelavslappende effekt. Og husk at man absolutt ikke burde bruke oljebasert glidemiddel, eller noe lignende som man kanskje har stående hjemme. Matolje, vaselin eller babyolje må IKKE brukes som glidemiddel, og dette gjelder spesielt dersom man har en dildo laget av jelly, lateks, cyberskin eller lignende. Oljebasert glidemiddel kan påvirke materialet og ødelegge dildoen, og det bør heller ikke brukes innvendig i skjeden. Silikonbasert kan brukes til mange dildoer, men dersom man har en silikondildo, så anbefales det å bruke vannbasert glidemiddel, for å være sikker på at dildoen ikke får stygge flekker (silikondildoer og silikonglidemidler kan brukes sammen i noen tilfeller, men dersom det ikke står spesifikt at produktet kan brukes sammen med silikonglid bør man ikke benytte dette til en silikondildo).

Forbered deg selv for lek

Før du begynner kan det være lurt å skylle dildoen i varmt eller lunkent vann, slik at den har ca samme kroppstemperatur som deg selv. Dildoen bør alltid være ren før bruk, og en kald dildo føles ikke alltid like godt, spesielt om det er første gangen. Klapp den lett tørr med et håndkle som ikke loer (kjøkkenhåndkle fungerer utmerket), og dildoen er nå klar for bruk!

Sørg for å ha en komfortabel plass hvor du kan slappe av uforstyrret, og forbered deg selv for lek. Påfør rikelig med glidemiddel på dildoen, slik at den får en glatt og behagelig overflate, og bruk gjerne litt glidemiddel på deg selv også. Når du har påført glidemiddel, ikke bare dytt den inn. Akkurat som når man har sex med en partner, så bør kroppen din være klar og man bør være skikkelig opphisset før man begynner med dildoen. Len deg tilbake, slapp av og lek litt med deg selv før du begynner. Hvis du gjør dette sammen med en partner, kan partneren din godt utføre litt oralsex før dere begynner med dildoen.

Bruke dildoen

Hvis du tar lange dype åndedrag, vil blodet strømme til kjønnsorganene dine, noe som gjør dem større og du vil slappe lettere av. Korte og grunne (ikke dype) åndedrag vil ha motsatt effekt. Så husk å slappe av og sørg hele tiden for å bruke nok glidemiddel på dildoen, og at du selv er våt nok under dildoleken, slik at det ikke oppstår friksjon. Begynn gjerne med å stimulere deg selv med hendene, og ved å lukke øynene er det lettere å fokusere enda mer på selve nytelsen. Start gjerne med å beføle dine bryster, brystvortene, og andre sensuelle områder, for deretter å bevege deg videre nedover. Man er ganske følsom på innsiden av lårene og forsiktig berøring her og andre steder hvor man har tynnere hud, gir en sensuell og pirrende stimulering. Husk også at både de ytre og indre kjønnsleppene er veldig følsomme, så ved å berøre, gni og massere dette området (uten å putte inn en finger eller bruke dildoen enda) øker man gjerne lysten og blir ekstra opphisset. Fortsett gjerne med en utvendig massasje av vulva, og masser godt rundt både de ytre og indre kjønnsleppene. Når du er ordentlig opphisset kan du starte forsiktig med stimulering av klitoris, og påfør gjerne litt ekstra glidemiddel, for klitoris er veldig ømfintlig og man bør alltid være fuktig der under stimulering. Når du føler at du er opphisset nok, så kan du føre dildoen sakte inn, la den være der et øyeblikk og nyt følelsen av å fylles opp og strekkes innvendig. Beveg dildoen sakte inn og ut, og føl deg frem med forskjellige måter og dybder. Ved å presse dildoen slik at den treffer den fremre vaginaveggen (mot magen) vil du også kunne treffe g-punktet, som kan stimulere deg ekstra godt. Etter hvert som man prøver seg frem finner man gjerne ut hva man synes er best, og stimulering av klitoris samtidig som man bruker dildoen er en god måte å opprettholde lysten på, og kanskje øke opphisselsen enda mer. Etter hvert kan man prøve seg frem med ulike hastigheter når du beveger dildoen inn og ut. Eksperimenter til du finner den perfekte kombinasjonen. Smør inn dine kjønnsorganer med glidemiddel underveis om nødvendig, for å holde deg opphisset, og nyt leken!

Orgasme tips!

Ved første gangs bruk av en dildo er det mange som ikke får orgasme, noen har kanskje benyttet både dildoer og vibratorer uten å få orgasme, mens andre kanskje aldri har opplevd en ordentlig orgasme i det hele tatt. Man kan fint nyte sexlivet sitt uten å få orgasme, og det er absolutt ikke noe galt i det. Men mange ønsker kanskje å få en orgasme, men vet ikke hvordan man skal få det til.

Det første man må lære seg er å slappe av og ikke stresse med å få en orgasme, for jo mer man tenker og fokuserer på selve orgasmen, jo vanskeligere gjør man det ofte for seg selv. Det er viktig å være ”tilstede” når man stimulerer seg selv, og noe av grunnlaget for å få en orgasme er ofte tankegangen og at man tenker eller fantaserer om noe man tenner på seksuelt. Slipp løs dine seksuelle fantasier og bruk disse mens du stimulerer deg selv. Påfør glidemiddel om det trengs, for dette er med på å gjøre deg mer opphisset og sørger for at din naturlige fuktighet øker. Riktig pusteteknikk er en viktig del av grunnlaget for å oppnå orgasme. En annen nyttig ting er å lære seg knipeøvelser med skjede- og bekkenbunnsmuskulaturen, stram musklene i skjeden, knip og slipp opp igjen, og lær deg å bruke disse knipeøvelsene under hele leken. Sakte rotasjon med hoftepartiet er også noe som vil bidra til å gi deg ytterligere stimulering, og denne bevegelsen kan man også gjerne gjøre under hele økten. Det er mye som er forskjellig fra person til person, men for mange kvinner er spesielt stimulering av klitoris samtidig som vaginal penetrering en av de beste eller enkleste tipsene for å oppnå orgasme (samtidig stimulering av g-punktet kan være med på å øke nytelsen ytterligere). Bruk den tiden du selv trenger og nyt hver eneste berøring etter hvert som du blir mer opphisset. Knip gjerne rumpeballene sammen, slik at dildoen treffer på de riktige stedene, og den vil samtidig kunne stimulere det følsomme området rundt vaginaåpningen. (Ved å knipe rumpeballene sammen vil man kunne oppnå noe av den samme følelsen i skjeden, uten at man nødvendigvis trenger å bruke selve bekkenbunnsmuskulaturen direkte). Stimulering av klitoris samtidig som man gjør rytmiske knipeøvelser med skjede-og bekkenbunnsmuskulaturen når man bruker dildoen, vil være med på å øke nytelsen. Når man kjenner at det begynner å føles enda deiligere, kan man gjerne øke tempoet noe samtidig som man fortsetter å knipe rumpeballene sammen, og strammer og slipper opp i skjedemuskulaturen. Prøv deg også frem ved å spre beina så mye som mulig, eller klem de sammen og hold beina helt rett, mens du bruker dildoen og stimulerer klitoris med en våt finger. De forskjellige stillingene man har med beina, vil også være med på at man treffer og stimulerer ulike punkter, både utvendig og innvendig. Dersom du gjør dette med en partner, så er det veldig godt om han slikker deg samtidig som han eller du fører dildoen inn og ut, gjerne kombinert med stimulering av andre erogene soner. Stimuler de områdene som du selv føler er mest opphissende, og orgasmen er ikke langt unna!

Når du merker at det begynner å føles ekstra deilig, ikke stopp, men fortsett i den samme rytmiske takten og prøv heller å øke hastigheten noe hvis du føler for det. Ikke glem å stimulere klitoris, brystvorter og andre erogene soner, knip rytmisk med rumpeballene og skjedemuskulaturen mens du støter dildoen inn og ut, og du vil raskt øke sjansene for å få orgasme. Når orgasmen nærmer seg vil du merke at du puster raskere, klitoris blir mer følsom og du blir gjerne enda mer fokusert på det du gjør. Klitoris vil svulme opp mer når du nærmer deg orgasmen, og det kan være vanskelig å kontrollere pusten eller kontrollere lydene man lager. Jo nærmere du kommer orgasmen, jo mer deilig vil det føles, og desto vanskeligere vil det være å kontrollere kroppen sin, og man kan også oppleve ukontrollert skjelving i bena. Når du kjenner at orgasmen kommer så er det viktig at man ikke stopper opp, men fortsetter stimuleringen til orgasmen er over! Orgasmen når toppen når du får muskelsammentrekninger i skjedeveggene, og disse sammentrekningene vil man vanligvis kjenne godt i skjeden med under 1 sekunds mellomrom. Husk også at rett etter orgasmen kan klitoris plutselig bli veldig overfølsom, så dersom en partner gjør dette på deg, så er det greit å si ifra så han ikke fortsetter med intens stimulering lenge etterpå. Etter at du har fått orgasme vil du føle deg veldig avslappet i både kropp og sinn, i tillegg til den deilige følelsen av å være tilfredsstilt.

Det må gjerne litt øving til før man får ordentlig taket på det, og vet hvordan man selv trenger å bli stimulert for å få orgasme, men det er vel verdt øvingen!

Du vil også kanskje vite mere om:

  • Dildo med sugekopp

    Det finnes en del dildoer som er utstyrt med sugekopp i bunnen, og disse sørger for å gi deg mange muligheter når det kommer til hvordan du kan bruke dildoen. De fleste dildoene som har sugekopp ha.. [les mer..]

  • Materialer og ftalater – skadelige stoffer?

    Dildoer i dag produseres i mange forskjellige materialer, og det blir stadig flere som produserer sine dildoer i materialer som både ser og føles som ekte hud. Tidligere ble de fleste dildoer laget .. [les mer..]

  • Spørsmål

    [cma-index] [les mer..]

Copyright © 2022 dildo-norge.no all rights reserved