Dildo Norge – Din veileder på nettAlt du trenger å vite om dildo finner du her

Når bør dildoen byttes ut?

Ingen dildo lever evig, og noen, avhengig av bruk og materiale, kan vare en veldig kort stund. Så hvordan vet du når det er på tide å si farvel?

 • Har du en dildo laget av et PVC, jelly eller lateks materiale, som opprinnelig var myk å ta på, men som har blitt hardere i formen, er det et ganske tydelig tegn på at dildoen tidligere var tilsatt mykgjørere (ftalater), som med tiden har lekket ut av materialet. Det er da definitivt på tide å kaste dildoen.
 • Når det har oppstått synlige sprekker på dildoen, spesielt dildoer av akryl eller glass.
 • Dersom det oppstår rifter eller større sprekker på dildoen, spesielt dildoer laget i porøst materiale, slik som gummi, PVC, jelly og cyberskin.
 • Mugg eller skitt har dannet seg på dildoen, som man ikke klarer å vaske bort. Spesielt porøse materialer kan trekke inn skitt som ikke lar seg fjerne, og dersom man ikke har vært nøye med renholdet tidligere, er det ikke sikkert at dette kan vaskes bort senere. Bruk kondom over og vurder om du skal anskaffe en ny.
 • Når kvaliteten på materialet er betydelig forverret.

Dildoer er som sko, jo mer du bruker den, jo raskere vil den slites ut. Så det er fullt mulig å ”bruke opp” et leketøy på en måned eller to, eller man kan ha en dildo som varer i flere år. Hva slags materiale dildoen er laget av, og kvaliteten på dette, spiller selvsagt også en stor rolle. Samt hvor flink man har vært til jevnlig rengjøring og om materialet har blitt behandlet riktig underveis.

Det har vært en del fokus på ftalater og andre miljøskadelige og helseskadelige stoffer, noe som har fått en del dildo-eiere til å kaste sin gamle dildo fordi den er laget av et jelly-materiale som muligens inneholder ftalater. Men det trenger ikke være nødvendig å kaste den, hvis du ikke allerede har bestemt deg for å bytte den ut uansett. Mange kaster dildoen sin fordi de tror den kan inneholde skadelige stoffer, men man kan fint fortsette å bruke den med kondom. Har man en dildo som man kjøpte for noen år tilbake, så er det større sjanse for at den inneholder skadelige ftalater enn en dildo som man kjøper i dag, fordi fokuset på ftalater det siste ti-året har ført til at mange produsenter har gjort om produksjonen sin og byttet ut de skadelige stoffene som de tidligere brukte i sine materialer. Som forbruker blir man uansett sittende igjen med et snev av usikkerhet om dildoen man har kan være skadelig eller ikke, og det beste er derfor å bruke kondom over dildoen dersom man er i tvil.

Kaste dildoen?

Husk også at når du skal kaste dildoen din, så skal den kastes som farlig avfall dersom den er laget av PVC, jelly eller inneholder ftalater. Det er materialet på dildoen og hva dette inneholder som avgjør hvor dildoen bør kastes, og er man usikker så er det bedre å kaste det som farlig avfall enn at man bidrar til at de skadelige stoffene lekker ut i miljøet. Dersom man har et sexleketøy som består av elektroniske deler, så skal disse kastes som EE-avfall.

Du vil også kanskje vite mere om:

 • Hvordan bruke en dildo

  De vanligste bruksområdene for en dildo er enten vaginalt eller analt bruk. De dildoene som er beregnet spesielt for analt bruk må en bred flat base i enden, som hindrer at dildoen sklir for langt i.. [les mer..]

 • Dobbel dildo

  En dobbel dildo er gjerne lengre enn vanlige dildoer og har et hode i begge ender. Den er perfekt å bruke for lesbiske par, da begge kan penetreres samtidig. Eller hvis den er bøyelig og fleksibel n.. [les mer..]

 • Vedlikehold og rengjøring av dildo

  For å forlenge levetiden på dildoen sin, er det viktig med god hygiene og rengjøring både før og etter bruk. God rengjøring er også viktig for å minske risikoen for blant annet irritasjon og i.. [les mer..]

Copyright © 2022 dildo-norge.no all rights reserved